معرفی انجمن مدیریت کیفیت ایران

انجمن مدیریت کیفیت ایران افتخار دارد، که به عنوان یک تشکل حرفه­ای ثبت شده در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران از سال 1376تاکنون، با عضویت بیش از 400 سازمان، شرکت تولیدی و خدماتی دارای سیستم­های مدیریت کیفیت، که همگی از شرکت­های موفق در محیط کسب و کار کشور هستند؛ با تربیت نزدیک به 1000 ارزیاب سیستم­های مدیریت کیفیت، نقش پررنگی در گسترش فرهنگ مدیریت کیفیت در کشور ایفا نموده است. در همین راستا با توجه به تجربه طراحی مدل ارزیابی ملی کیفیت و اجرای آن طی 16 دوره در زمینه توسعه زیرساخت‌های کیفیت برای بهتر شدن وضعیت سازمان­ها اقدامات گسترده­ای نیز به شرح ذیل انجام داده است:

  • معرفی مدل­های جوایز کیفیت و سرآمدی برای اولین بار در ایران و طراحی مدل بومی ارزیابی کیفیت، طراحی تندیس، طراحی لوگو، وب سایت و … و سامان­دهی اجرای شانزده دوره “جایزه ملی کیفیت ایران” از سال 1382 تا 1397، برگزاری”سه دوره جایزه ملی صنعت خودرو” به عنوان مجری و برگزارکننده شامل: طراحی دوره­های آموزشی، تربیت نزدیک به هزار نفر ارزیاب، اجرای کامل فرآیند ارزیابی ، برگزاری مراسم سالانه و اعطای جوایز در بالاترین سطح کیفی، در مدت نزدیک به بیست سال، تماما با صرف منابع مالی انجمن و بدون دریافت هرگونه وجه یا ایجاد بار مالی برای سازمان ملی استاندارد.
  • معرفی اصول، مبانی، سیستم­ها، ابزارها و استانداردهای مدیریت کیفیت، برای اولین باردر ایران از طریق برگزاری ده­ها کنفرانس بین المللی مدیریت کیفیت، صدها سمینار و میزگرد و اجرای صدها دوره آموزشی برای ده ها هزارنفر از مدیران ارشد کشور
  • توسعه دانش مدیریت کیفیت و استانداردسازی با تالیف، ترجمه و انتشار نزدیک به یکصد موضوع کتاب­های تخصصی در بیش از یکصد هزار نسخه، از جمله “هندبوک جوران در پنج جلد” به عنوان بالاترین مرجع علمی مدیریت کیفیت.
  • ترویج مبانی و مفاهیم مدیریت کیفیت در سطح جامعه، با بیست سال انتشار منظم “نشریه کیفیت و مدیریت” دارای مجوز وزارت ارشاد اسلامی تا کنون، انجام صدها مصاحبه در صدا و سیما و ارائه صدها مقاله علمی- تخصصی در نشریات مختلف در ایران و خارج از کشور با ایجاد باشگاه خبرنگاران کیفیت.
  • طراحی “مدل تحول بر محور مدیریت کیفیت”، برنامه ریزی و مشاوره برای استقرار آن در سطوح کلان اجرایی کشور از جمله: معاونت برنامه­ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور(سازمان امور اداری و استخدامی کشور)، وزارت نیرو، وزارت دفاع، وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی، وزارت نفت، بیمه مرکزی، چندین استانداری و تعدادی از سازمان­های بزرگ دولتی و عمومی.
  • عضویت مداوم در هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران و ارائه خدمات مشاوره­ای در حوزه مدیریت و کیفیت از جمله طراحی ساختار نظام تشکلی اتاق، طراحی مبانی و روش­های توسعه اخلاق کسب و کار در بنگاه­های اقتصادی و 000
  • انجام ده­ها پژوهش علمی در زمینه مدیریت کیفیت و استانداردسازی با مفهوم نوین آن، از جمله: موضوع بازنگری قانون قدیم سازمان استاندارد که منجر به تصویب قانون جدید “تقویت و توسعه نظام استاندارد” گردید.
  • حضور مستمر در “کمیته فنی 176 سازمان جهانی استاندارد، تدوین کننده استانداردهای مدیریت کیفیت” از سال1994 تاکنون به عنوان نماینده سازمان ملی استاندارد و بدون تحمیل هرگونه بار مالی به سازمان و مشارکت کلیدی در تدوین استانداردهای سری ایزو9000 به خصوص استاندارد ایزو 9004 به عنوان پیشرفته­ترین و جامع­ترین استاندارد مدیریت کیفیت.
  • پایه­گذاری “نهضت ملی کیفیت” در کشور و طراحی مدل راهبردی تحول و مشارکت محوری در تدوین راهبردهای آن از جمله طرح جاری “تدوین سند جامع تحول و نقشه راه نظام استانداردسازی و مدیریت کیفیت کشور”، “طرح مدیریت کیفیت صادرات” مصوب شورایعالی صادرات، برنامه راهبردی مدیریت کیفیت واردات توسط سازمان استاندارد، “طرح تحول کیفیت در زنجیره تامین صنعت قطعه سازی خودرو”، مشارکت در تدوین ده­ها آیین نامه دستورالعمل و روش­های اجرایی سازمان استاندارد و انجام اقدامات زیربنایی برای اجرایی شدن آن­ها.
  • نام­گذاری روز 9 نوامبر (روز جهاني كيفيت) مطابق با 18 آبان توسط شوراي عالي فرهنگ عمومي به عنوان روز ملي كيفيت و درج در تقويم رسمي كشور.
  • به موازات همین اقدامات صورت گرفته، فعالیت‌های دیگری در زمینه توسعه مدیریت کیفیت در سطح کلان کشور انجام شد که مهمترین آن­ها انجام پژوهشی برای مرکز پژوهش‌های مجلس بوده است؛ که این پژوهش پس از حدود چهار سال بحث در مجلس شورای اسلامی، منجر به تدوین و تصویب قانون جدید استاندارد در کشور شد که تحت نام “قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد” به دولت ابلاغ شد. این قانون یکی از ابزارهای اساسی برای توسعه کیفیت در کشور به شمار می رود. در این قانون مواردی وجود دارد که در صورت اجرایی شدن تاثیر به سزایی در توسعه کیفیت در کشور خواهد داشت.

 

  • سوابق عملی و امکانات زیرساختی انجمن مدیریت کیفیت ایران
  • باشگاه متخصصان و مروجان کیفیت: جمع­آوری اطلاعات و سوابق مدیران، مهندسین کیفیت و ایجاد بانک اطلاعاتی
  • کارگروه­های تخصصی: تشکیل کار گروه­های تخصصی با مشارکت داوطلبانه کارشناسان هر حوزه از جمله صنایع خودروسازی، ساخت احداث، صنایع غذایی، سیستم­ها و استانداردسازی، توسعه روابط عمومی و ارتباطات، هوش مصنوعی، حقوق مصرف کننده و …
  • آکادمی مدیریت کیفیت: نهاد آموزشی مدیریت و مهندسی کیفیت و زیر ساخت­های لازم برای برگزاری دوره­های حضوری و مجازی با مشارکت اساتید و مدرسین حرفه­ای و متخصصین با تجربه در صنعت
  • توانمندسازی، ارتقاء دانش و مهارت مدیران کیفیت: طراحی مدل و معیارهای علمی و تجربی برای ارزیابی مدیران کیفیت و روش­های  ارتقاء سطح علمی و تجربی و توانمندسازی آن­ها
  • توانمند سازی مشاوران کیفیت: شناسایی و جمع آوری اطلاعات مشاوران حقوقی و فعال در حوزه­های مرتبط به مدیریت کیفیت و برنامه­ریزی برای توانمندسازی و توسعه حوزه عمل و تخصص آنها
  • مرکز پژوهش انجمن مدیریت کیفیت ایران: ایجاد بانک اطلاعاتی از نیازهای پژوهشی سازمان­ها در حوزه­های مرتبط به مدیریت کیفیت و ارائه  خدمات پژوهشی با استفاده از ظرفیت­های موجود در بین اعضای انجمن
  • فصلنامه کیفیت و مدیریت: این فصلنامه دارای مجوز وزارت ارشاد با نزدیک به بیست سال انتشار منظم تنها نشریه تخصصی مدیریت کیفیت در ایران است و به عنوان پیام­رسان انجمن شناخته می­شود.
  • انتشارات کیفیت و مدیریت: انتشار بیش از 50 موضوع کتاب در حوزه مدیریت و کیفیت که مهمترین آن ها ترجمه و انتشار هندبوک جوران به عنوان جامع­ترین و معتبرترین کتاب مدیریت کیفیت نقش مهمی در توسعه دانش مدیریت در ایران دارد.
  • سیستم آموزش مجازی: دبیرخانه انجمن با ایجاد زیرساخت­های لازم برای انجام آموزش­های مجازی از طریق پلتفرم آنلاین علاوه بر ارائه برنامه­های آموزشی انجمن، به عنوان یک بستر آموزش مجازی در اختیار اعضای انجمن نیز قرار می­گیرد.
  • استودیوی فیلم و عکس: از دیرباز انجمن در فعالیت­های مختلف خود از جمله در کنفرانس­ها و سمینارها از ظرفیت­های  انواع  رشته­های  هنر از جمله موسیقی، تئاتر، فیلم­و عکس برای رساندن پیام خود استفاده کرده است. با توجه به گسترش استفاده از امکانات صوتی تصویری در شبکه­های  اجتماعی، انجمن اقدام به ایجاد استودیوی حرفه­ای فیلم و عکس نموده تا از این ابزار مهم نیز بتواند در امر توسعه دانش مدیریت  کیفیت  استفاده بهینه نماید.
  • مشاوره حقوقی و داوری: با تصویب قانون جدید تقویت و توسعه نظام استاندارد براساس رویکرد نوین استانداردسازی، ضرورت بازنگری قوانین  مکمل از جمله قانون حمایت از حقوق مصرف کننده  نیز احساس شده و در قانون فوق الذکر نیز به آن اشاره شده است. لذا انجمن اقدام به  ایجاد کارگروه تخصصی قوانین استاندارد و کیفیت برای ارائه خدمات مشاوره حقوقی و داوری با مشارکت حقوقدانان عضو خود نموده است.
keyboard_arrow_up